ERFARENHET 

DU KAN LITA PÅ

Välkommen till Bilexpo!
Vi servar och reparerar alla bilmärken, både nya och gamla, med biltillverkarens modellspecifika instruktioner.

.


 • Behovet av bilunderhåll beror på antingen den körda kilometeren eller den förflutna tiden. För det första är uppfyllandet dominerande. Med andra ord, en bil med ännu mindre körning bör servas minst en gång om året. Förutom underhållsprogrammet har biltillverkaren också specificerat de rekommenderade serviceintervallen. Du kan se dessa antingen i bilens servicemanual eller i servicepåminnelsen.
  Kontrollampan på bilens instrumentpanel är tänd, men vad indikerar den?
  • Express service
  • Periodiskt underhåll
  • Årligt underhåll och säsongsunderhåll
  Om körsträckan för periodiskt underhåll inte uppnås per år ska bilen användas för årligt underhåll minst en gång om året. Årligt underhåll avser en underhållsoperation som är mindre än det årliga underhåll som utförs. Till exempel, om ett fordon endast körs 7000 kilometer per år, bör det användas en gång om året för årligt underhåll. Vanligtvis utförs det årliga underhållet före vintern och det kallas också vinterunderhåll. En annan populär tid för årligt underhåll är våren. Av dessa är möten säsongsunderhåll.

  Exempel på årligt underhåll - biltillståndskontroll, vätsketillskott, smörjning av bromsskivor, underhåll av parkeringsbromsar, byte av flera spårbälte, avgaskontroll ...
  Husvagnar, släpvagnar och släpvagnar, såväl som bilejare som kör sin egen bil lite, använder denna tjänst.
  Räddningstjänsten är avsedd för att kartlägga plötsliga eller brådskande fel och rätta till små fel inom en timme. När den har rensats är det lättare att tillhandahålla ett schema för reparationsarbetet. Expresstjänst fungerar generellt efter först till kvarn.

  Exempel på snabb service - endast oljebyte, byte av glödlampor, felavläsning, byte av avgaser, byte av tändstift, byte av däck, byte av torkare ...
  Underhåll som definieras i fordonsunderhållsprogrammet kallas periodiskt underhåll. Det periodiska underhållsintervallet uttrycks vanligtvis i kilometer. Enligt underhållsprogrammet måste bilen servas antingen efter körsträckan eller efter en viss tid. Detta kallas serviceintervallet. Nyare bilar har vanligtvis en serviceintervallindikator som indikerar behovet av service. I vissa bilar berättar serviceindikatorn till och med om innehållet i underhållsprogrammet.

  .

CHECK OUT OUR SERVICES

BOOK AN APPOINTMENT

Copyright © Alla rättigheter förbehållna